Eszter

Stúdió vezető
ZUMBA
® fitness, SpinalDance (Gerinctréning), Kismama és baba-mama jóga

1983-ban születtem Budapesten. Nagyjából 1 éves korom óta a 16. kerületben lakom, szeretek itt élni. :)
Már 8 évesen táncoltam egy gyermek színitársulatban. A társastáncokkal 15 évesen ismerkedtem meg Limp Sándor tánciskolájában.
Néhány év tánctanulás után a Budapest Roll Dance kombi tánccsoport tagja lettem, akikkel sok helyen volt alkalmam fellépni. Ez egy különleges tánccsoport, ahol mozgássérültek és épek táncolnak együtt. Szerettem közéjük tartozni, de sajnos a tanulmányaim miatt egy év után ki kellett lépnem a csapatból.
Többféle dologba belekezdtem, míg rájöttem, hogy nekem a tánc vonalán kell maradnom, csak ez okoz igazán örömet számomra. 

 
Pantomim szólóm a szakvizsgán
2004-ben felvételt nyertem egy művészeti iskolába nappali tagozatra, ahol tánc és ének szakon
kezdtem az első évet, majd végül tánc és pantomim szakon végeztem 2007-ben
(tanultunk többek között klasszikus balettet, jazz balettet, moderntáncot, néptáncot, történelmi társastáncot, akrobatikát és pantomimet).

2008-ban elvégeztem a TFTI táncoktató szakát, gyakorlatvezetőnk Jánosi László volt (professzionális táncos, táncpedagógus és pontozóbíró). A vizsga napján így bocsátott útnak minket: „Lehetőséget kaptok arra, hogy megtanuljatok tanítani.”


Ezek után 2008 nyarától másfél évig egy autentikus latin tánccsoport, a Salsa Loca Fellépőcsoport tagja voltam, ahol megismertem az eredeti délamerikai táncokat: Salsa, Merengue, Bachata, Son, Cumbia, Reggaeton. Sokat kaptam ezalatt a másfél év alatt a csoporttól. 


A pozsonyi salsa versenyen :)
Itt említeném meg mentoromat, László Attilát, aki a Táncművészeti Főiskola  nemzetközi diplomás táncpedagógusa. Partnerével, Oxana Jegonyan-nal együtt megkeresett engem és férjemet 2009 őszén azzal az ötlettel,
hogy alakítsunk együtt egy nemzetközi táncstúdiót, Dance World Studio International néven. Nagy megtiszteltetésnek éreztük, hogy alkalmasnak tart minket erre a feladatra.
A táncstúdió keretén belül Zumba néven latin táncos órát tartottunk az Erzsébetligeti Színházban.

2010 áprilisában volt az első magyarországi Zumba
® oktató képzés, amin természetesen részt vettem. A Zumba Basic 1. képzésen négy táncot tanultunk meg, a Salsa-t, Merengue-t, Cumbia-t és Reggaeton-t. Én lehettem talán az egyetlen őrült, aki úgy ment el az oktató képzésre, hogy fogalma sem volt arról, mi az a Zumba fitness... :)
Ezen a képzésen jöttem rá, hogy a ZUMBA egészen más, mint amit addig csináltunk. A ZUMBA nem csak egy latin táncos koreografált óra. A ZUMBA: tánc, jókedv, endorfin, izzadás és csupa energia!
2011 márciusában elvégeztem a Zumba
® Basic 2. képzést, ahol újabb négy táncot tanultunk, Hastáncot, Flamenco-t, Samba-t és Tangót.
2011 novemberében Zumba
® Toning oktató lettem, mely a súlyzós edzést ötvözi a Zumbával.
2013 májusában részt vettem a Franciaországban megrendezett Európai Zumba Oktatói Konferencián, ahol több kisebb továbbképzésen kívül a Zumba
® Sentao-t is elvégeztem, mely egy szék segítségével kombinálja az erősítést a Zumbával.
2014 októberében részt vettem a Zumba Pro Skills továbbképzésen, ahol az oktatás módszerét egy magasabb szinten sajátíthattuk el.

Rendszeresen részt veszek hivatalos Zumba oktatók számára szervezett továbbképzéseken, Zin Jam Session-ökön.
Nagyobb Zumbás megmozdulásokon, fitness rendezvényeken is jelen vagyok.

2012-ben három nagyobb rendezvényt, Zumba fitness Party-t szerveztünk, egyet a Testnevelési Egyetemen, kettőt a 16. kerületi Sashalmi Közösségi Teremben.

A kerületi rendezvényekkel a kerületi Zumba oktatók összefogása volt a célom.Szeretem a munkámat. Örülök, ha a Vendégeim mosolyognak és jól érzik magukat az órámon. A tőlük kapott energiát használom fel arra, hogy őket energiával és jókedvvel töltsem fel. Oldódnak a gátlások, előhozzuk a bennünk rejlő nőt, és a tomboló fiatalt egyaránt, de hangsúlyozom, a Zumba nem csak a hölgyeké!
Várlak szeretettel egy kis Zumbázásra, ahol elengedjük az összes gondunkat, és önfeledten táncolunk, miközben még az alakunkat is formáljuk!
Készen állsz, hogy megváltozzon az életed?


Mozgás, fitness irányú végzettségeim:
THÉBA Művészeti Akadémia – Táncművész (színpadi tánc szakirány), Pantomim művész
Testnevelési Egyetem Továbbképző Intézet – Táncoktató (sportoktató, versenytánc szakirány)
ZUMBA Fitness LLC – ZUMBA
® fitness oktató (Basic 1, Basic 2, Zumba® Toning, Zumba® Sentao, Pro Skills)
ART Edzőképző - Stretching

Almásy Mozgásakadémia - Preventív gerinctréner
Sarasvati Alapítvány - Kismama és baba-mama jógaoktató
Sarasvati Alapítvány - Női jógaoktató

Más irányú végzettségeim:

hordozo.hu - Babahordozási tanácsadó és tanfolyamvezető
Sarasvati Alapítvány - Dúla (Várandósság- és szüléskísérő dúla; post partum dúlaképzés)

Sarasvati Alapítvány - Ayurvédikus jógaterapeuta